nieuws

Eethuis Jaffa maakt beste ‘Kapsalon’ van Rotterdam

Fastfood

Eethuis Jaffa aan de Witte de Withstraat maakt de beste ‘Kapsalon’ van Rotterdam. Het bedrijf kreeg de wisseltrofee de Gouden Kapsalon vorige week tijdens het Kapsalonfestival dat voor de tweede keer in de havenstad is gehouden.

Eethuis Jaffa maakt beste ‘Kapsalon’ van Rotterdam

Tijdens een feestavond in kunstcentrum Worm kreeg Eethuis Jaffa de Gouden Kapsalon . De zaak die al sinds 1979 bestaat eindigde voor twee andere genomineerden, de winnaar van vorig jaar Has Döner Kebab (vestiging Zwartjanstraat), en bakkerij Afiyet.

In de voorronde, een Facebook-verkiezing waar het publiek kon stemmen en een bedrijf kon nomineren, eindigde Jaffa met 536 stemmen nog achter Has Döner dat 624 stemmen in de wacht sleepte maar voor Afiyet. De kwaliteit van de verschillende Kapsalons liep niet zo ver uiteen. De drie hadden ieder hun sterke en zwakke kanten, bleek tijdens de tweede ronde jurybezoeken door Gino van Weenen, Richard van Beek en Kevin Spanjersberg. Hun bevindingen waren in een artikelreeks te volgen in huis-aan-huis blad De Havenloods.

Jaffa won de prijs vooral omdat het bedrijf de Kapsalon, het gerecht dat in 2003 is bedacht door kapper Nathaniël, serveert op een bord in plaats van de een aluminium bak.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels