nieuws

Chinese afhaalrestaurants winnen terrein terug

Fastfood

De Chinese afhaalrestaurants worden weer steeds populairder dankzij de economische crisis, volgens De Vereniging Chinese Horeca Ondernemers (VCHO).

Chinese afhaalrestaurants winnen terrein terug

Directeur Li Ping Lin van de VCHO ziet groei in de afzet van afhaalmaaltijden bij de leden: ‘De wachtruimtes bij de afhaalrestaurants zitten weer vol, mede dankzij de crisis.’ Een groot deel van de 2200 Chinese restaurants in Nederland kampte de afgelopen jaren met een grote daling van de omzet. De branche had veel last van concurrentie van andere wereldkeukens en de consument leek uitgekeken op het Chinese eten. ‘De mensen waarderen de kwaliteit en hoeveelheid die ze voor relatief weinig geld krijgen’, zegt Lin tegen De Telegraaf.

Reageer op dit artikel