nieuws

Brasserie ‘t Stief Kwartierke wint wedstrijd Lekkerste Lunchroombroodje

Fastfood

Het broodje ‘Say Cheese!’ van ‘T Stief Kwartierke in Breda is het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2012. Het broodje van Jurgen de Ruijter blinkt volgens de jury uit in originaliteit en smaak.

Brasserie ‘t Stief Kwartierke wint wedstrijd Lekkerste Lunchroombroodje

De Say Cheese! bestaat uit een drietal gevulde mueslibolletjes. Eén bolletje is belegd met door gandaham omwikkelde gorgonzola, één bolletje heeft mozzarella en abrikoos, en de derde wat geitenkaas waar spek omheen is gewikkeld. In de mueslibolletjes zit een frisse salade van mesclun, komkommer, preiringen en druiven. Het broodje van Jurgen de Ruijter van ’t Stief Kwartierke werd unaniem verkozen door een vakjury van vakblad Lunchroom. Naast originaliteit en presentatie blinkt de Say Cheese! Volgens de jury uit in smaak. ‘Doordat de kazen zeer goed zijn gedoseerd, blijft het een fris en licht broodgerecht.’

De overige kanshebbers waren in willekeurige volgorde: Vliegende Hollander van Petra van Stijn (Vé Békery Broodjes & Zo, Arnhem), Prego’s parel van Cris Mosch (Lunchroom Prego, Alkmaar), Sandwich Smaak van Anielka Menner (Smaak, Rijen) en de Javaanse kipsatéwrap van Ed Vischschraper (Bijenkorf, Den Haag).

Reageer op dit artikel