nieuws

Stijgers en dalers, blije en teleurgestelde reacties in Cafetaria Top 100

Fastfood

Iedere ranglijst, dus ook de Cafetaria Top 100, kent stijgers en dalers. En hoewel ze uit bijna vijfduizend cafetaria’s bij de beste honderd horen is hun positie voor sommigen een tegenvaller en voor anderen juist een meevaller. Snackkoerier peilde wat reacties in de zaal.

Stijgers en dalers, blije en teleurgestelde reacties in Cafetaria Top 100

De Oude Dijk
Harald Brouwer van Grandfetaria de Oude Dijk in Loosdrecht werd door cabaretduo MieR aardig op de hak genomen tijdens de opening van het Cafetaria Top 100-event. Het tweetal maakte een rap over zijn loopbaan en uiteindelijke motivatie om een cafetaria te beginnen. Desondanks is Brouwer erg positief over MieR: ‘Ik vond ze heel goed. Ze brachten de sfeer er meteen goed in.’

Wat betreft zijn positie in de Top 100 heeft Brouwer een beetje een kater. ‘We zijn gezakt van de veertiende naar de zestigste plek, dus we moeten wel even flink slikken. Het is waar wat de jury zegt, maar ik miste een beetje aandacht voor mijn eigengemaakte snacks. Ik ben kok, dus dan vind ik dat belangrijker dan additionele bijverkoop.’

Foodmaster De Parel
Bianca van Dop van Foodmaster De Parel in ’S-Gravenzande is erg blij met positie 25 in de ranglijst. ‘Vorig jaar stonden we op 44, dus we hebben een mooi stijging gemaakt.’ De Parel heeft onlangs een verhuizing en verbouwing achter de rug en heeft dus veel geïnvesteerd. ‘Ik ben het op zich eens met het juryrapport, ik kan me er wel in vinden. De bijverkoop kan beter, dus daar gaan we aan werken.’

Bon Appetit

Edwin en Kim van Es van Bon Appetit in Rijsbergen vermaken zich uitstekend met hun personeel tijdens de borrel na afloop van de prijsuitreiking.  De daling van de derde naar de vijfde plaats doet hem ogenschijnlijk niks. ‘We hebben een rotjaar achter de rug. In januari begon ik ziek, twee weken met soms 41 graden koorts’, verklaart Edwin. ‘ En van de zomer ben ik geopereerd. Was ik er ook weer uit.’

Hij zegt met lood in de schoenen naar de uitreiking te zijn gekomen. ‘Ik verwachtte er door al die trammelant niks van.  Dus dan is de vijfde plaats nog een enorme meevaller.’

Eethuis Hugo en De Violier
Te midden van alle feestende ondernemers en medewerkers, vallen de ondernemers van Snack-Eethuis Hugo (op plek 36 in de ranglijst) en Cafetaria de Violier (nummer 11) elkaar in de armen. ‘het is zo leuk dat we elkaar hier altijd tegenkomen,’ zegt Mirjam Feller. ‘Wij zitten in de kop van Noord-Holland, daar hebben we niet zoveel ondernemers om ons heen. We vinden het heel gezellig om elkaar hier te treffen.’

‘We vinden het hartstikke gezellig, alleen jammer van al die tafels hier! Ik had graag een dansje willen wagen, want de muziek is hartstikke leuk’ lacht Ilja Olthof van De Violier. Ondanks dat ze met de zaak zijn gezakt van de vierde plek naar nummer 11, blijft ze vrolijk. ‘Een plek in de top tien was natuurlijk mooier geweest.’

Snacksalon De Schelp

‘Het is een stimulans om het beter te doen’, zegt Theo Norder van Snacksalon De Schelp in Roelofarendsveen over zijn daling van de 29-ste naar de 48-ste plaats. Hij vindt het vooral sneu voor het personeel. ‘Die trekken zich dit erg aan. Ik realiseer me dat het dringen is in de ranglijst, zeker in het middenveld. Dan maakt een paar tienden al een groot verschil.’

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels