nieuws

Wietpas kost Maastrichtse cafetaria’s omzet

Fastfood

De invoering van d wietpas kost Maastrichtse cafetaria’s, in het centrum van de stad, 10 tot 15 procent van hun omzet doordat buitenlanders weg blijven. Dat zei wethouder John Aarts van financiën gisteren tijdens een politiek debat in een café.

Wietpas kost Maastrichtse cafetaria’s omzet

Aarts zei, naar aanleiding van een opmerking uit het publiek dat de wietpas de stad geld kostte, dat de rijen voor de hamburgerzaken inderdaad korter waren. Ook hoorde hij, tijdens zijn geregelde cafetariabezoeken (hij is liefhebber van fastfood) dat cafetaria’s 10 tot 15 procent minder omzet draaien sinds de invoering van de wietpas. Maar, voegde hij eraan toe, zo meldt Maastricht Dichtbij: ‘de ondernemers hebben ook begrip voor het algemeen belang dat met de wietpas wordt gediend.’

Volgens een onderzoek, in opdracht van de Vereniging Officiële Coffeeshops Maastricht (VOCM), blijkt dat Maastricht vorig jaar al 30 miljoen euro misliep door het vrijwillig weren van buitenlanders. Wat het totale verbod de Maastrichtse economie kost, is niet bekend. Maar ook andere winkeliers klagen.

Reageer op dit artikel