nieuws

‘Vliegen op frituurvet is gebakken lucht

Fastfood

Milieudefensie plaatste maandag 18 juni een advertentie in dagblad Trouw om duidelijk te maken dat vliegen op biokerosine, wat wordt gemaakt uit gebruikt frituurvet, niet de oplossing is voor het CO2-probleem. KLM claimt namelijk van wel.

‘Vliegen op frituurvet is gebakken lucht

De advertentie ‘KLM vliegt op gebakken lucht’ werd geplaatst ter gelegenheid van de vlucht van staatssecretaris Atsma op dinsdag 19 juni. Atsma vliegt met een toestel van KLM dat voor de helft op biokerosine vliegt naar de top Rio+20 in Brazilië. Met deze experimentele vlucht is op zich niets mis volgens Milieudefensie, maar het feit dat KLM deze vlucht promoot als de oplossing voor de CO2-uitstoot van het vliegverkeer stuit Milieudefensie tegen de borst.

Volgens Milieudefensie is het namelijk een schijnoplossing, omdat er te weinig biokerosine beschikbaar is. Als KLM al het afgewerkte frituurvet in Nederland zou gebruiken, kan zij daarmee slechts enkele procenten van haar brandstofbehoefte dekken. Bovendien is gebruikt frituurvet geen afval, het wordt al nuttig hergebruikt voor zeep bijvoorbeeld.

 

Lees hier meer over de bezwaren van Milieudefensie

Reageer op dit artikel