nieuws

Frietbus mag bij villa blijven staan

Fastfood

Menno Bijlard mag zijn gekoelde bestelbus op zijn oprit voor zijn huis in Hilversum blijven stallen. Buren van de ondernemer met snackwagen maakten bezwaar tegen het gezoem van de koeling.

Frietbus mag bij villa blijven staan

Menno Bijlard woont in een riante villa aan de Hilversumse Surinamelaan. Volgens zijn buren maakt de koeling van zijn bestelwagen te veel lawaai als de temperatuur boven de 25 graden stijgt.

Via een rechtsbijstandadvocaat eisten buren bij de gemeente dat de kar van de oprit zou verdwijnen. Een commissie onderzocht de zaak, deed geluidsmetingen en oordeelde dat de normen niet worden overschreden, meldt de Telegraaf.

Bijlar is blij dat de kwestie is opgelost zo laat hij weten aan Snackkoerier. Verder wil hij niet op de zaak ingaan. ‘Het heeft al genoeg publiciteit gehad,’ laat hij weten.’

Het is al de vijfde keer dat de buurt de familie Bijlard dwarsboomt. ‘Heel vervelend allemaal. Wij zijn arbeiders. De buren hadden denk ik liever gezien dat er een mobiele orthodontisten wagen op de oprit zou staan. Dan konden ze nog opscheppen tegen hun vrienden.’

Vorig jaar zomer oordeelde de raad van state dat de verkoopwagen van Bijlard niet meer op de oprit mag staan.

Reageer op dit artikel