nieuws

Guido Weijers zamelt drieduizend euro in op Cafetaria2.0 event

Fastfood

Aan het eind van zijn optreden vertelt cabaretier Guido Weijers dat hij eigenlijk nooit bedrijfsoptredens doet. Hij maakt nu een uitzondering omdat hij geld inzamelt voor het goede doel Alpe d’Huzes en dat daar zijn gage naar toe gaat. Diverse cafetariahouders besluiten spontaan te geven en Weijers haalt drieduizend euro extra op.

Guido Weijers zamelt drieduizend euro in op Cafetaria2.0 event

‘Dit is super’, reageert Weijers enthousiast. ‘Hier had ik niet op durven hopen.’ Aan het eind van zijn optreden liet hij een video zien over Alpe d’Huzes, het evenement waar geld ingezameld wordt voor de kankerbestrijding.  Deelnemers aan de klimtocht tegen Alpe  d’Huez verhalen in de video waarom zij tegen de Alpenreus opfietsen. Weijers vertelt zelf dat hij het maar liefst zes keer gaat doen en dat voor duizend euro een kraaltje aan een van de spaken van zijn fiets kan worden gekocht. Op dat kraaltje kan de naam van iemand worden gegraveerd en dat gaat dus mee omhoog op  de  berg.

Donaties
Verhaal en film zijn indringend. Zo indringend, dat spontaan wordt gedoneerd. Onder meer Teun Wienen van Tuutsje van Teunsje in Maastricht geeft geld. Willy en Arlene Croymans van Kwalitaria De Vallei in Tilburg doen een duit in het zakje, net zoals Wouter en Veer Wolters van Preuverie de Toren in Echt. Marijn Tilburgs en Claudia Steenbakkers van ’t Stamhuijs in Schijndel en Leon Besselink van Next to Food. Totaal goed voor drieduizend euro.

Reageer op dit artikel