nieuws

Bestelsite Takeaway.com doelwit van hackers

Fastfood

Takeaway.com heeft de afgelopen weken te maken gehad met aanvallen van hackers. Vanuit Noorwegen werd de Nederlandse bestelsite diverse malen onder vuur genomen.

Bestelsite Takeaway.com doelwit van hackers

De Noorse politie heeft inmiddels vier tieners opgepakt die worden verdacht van het platleggen van de site. Hierdoor konden er uren lang geen bestellingen worden verwerkt in Nederland, Duitsland en Engeland.

Eigenaar Jitse Groen van Takeaway.com spreekt van een schadepost van zo’n 100.000 euro. Takeaway.com gaat aangifte doen in Noorwegen en de kosten verhalen op de hackers. Volgens Groen is Takeaway.com de afgelopen drie weken tien keer aangevallen.

De hackersgroep opereerde onder de naam ‘Dotnetfuckers’. Regelmatig legde deze groep sites plat in Duitsland en Luxemburg. Onderzoek moet uitwijzen of de activiteiten van de hackers zijn uitgevoerd op verzoek van concurrenten van Takeaway.com.

Reageer op dit artikel