nieuws

Wokformule Eazie in actie tegen droogte

Fastfood

De Wokformule Eazie met vestigingen in Zaandam, Leiden, Den Haag en Rotterdam, komt in actie tegen de droogte in de Hoorn van Afrikal. Voor elk flesje water dat Eazie verkoopt, doneert de gezonde formule in samenwerking met Chaudfontaine 1 euro.

Wokformule Eazie in actie tegen droogte

‘Wij zien hier meer regen dan ons lief is, terwijl grote delen van Afrika geteisterd worden door droogte. Wij willen ons deze zomermaanden inzetten voor die slachtoffers,’ zegt Eazie-eigenaar Shunli Huang. De actie duurt tot eind augustus.

Huang: ‘Eazie maakt zich hard voor een gezonde lifestyle. We spreken daarmee een bepaalde doelgroep aan, die zelf bewust in het leven staat. Water is in Nederland de normaalste zaak van de wereld, terwijl er op een ander deel van deze aarde juist grote tekorten zijn.’

‘Bij elk flesje water dat er bij Eazie wordt genuttigd, worden we even herinnerd aan de luxe positie die we eigenlijk hebben. Deze bewustwording zal de mensen hopelijk direct aansporen om zelfstandig nog een extra steentje bij te dragen. Uiteindelijk hopen we met zijn allen een mooi bedrag te kunnen doneren. We zetten in op een bedrag van 5.000 euro. Maar uiteraard: alle beetjes helpen.’

Giro 555

De Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) luidden ook al de noodklok voor de situatie in de hoorn van Afrika. Door extreme droogte in Kenia, Ethiopië en Somalië worden miljoenen mensen door hongersnood getroffen, de ergste hongersnood in 60 jaar. De SHO hebben giro 555 opengesteld voor donaties en voeren op grote schaal acties.’

Reageer op dit artikel