nieuws

VWA kondigt controle bij 400 snackbars aan

Fastfood

De Voedsel- en Waren Autoriteit (VWA) gaat in 2008 bij 400 snackbars in Nederland een zogenaamde ‘fotometing voedselveiligheid’ uitvoeren. Het gaat hierbij om 20 procent van de in totaal 5000 cafetaria’s en snackbars in ons land.

VWA kondigt controle bij 400 snackbars aan

‘Een fotometing is een uitgebreide inspectie bij een steekproef van bedrijven waarbij een ‘foto’ gemaakt wordt van de mate waarin ondernemers voldoen aan wetgeving’, legt de VWA uit in het recent verschenen Jaarplan 2008.

De ‘foto’ concentreert zich op de voedselbereiding en de omgeving waarin deze bereiding plaatsvindt. Alle onderwerpen uit de hygiënecode worden nagelopen. Deze fotometing heeft geen handhavend karakter, tenzij de situatie zodanig is dat er een gevaar voor de volksgezondheid dreigt.

Download hier het jaarplan 2008 van de VWA

Reageer op dit artikel