nieuws

Vrouw krijgt fortuin voor kipnugget

Fastfood

De Amerikaanse Rebeka Speight heeft $8100 gekregen voor een kipnugget. Ze veilde de nugget, die lijkt op de Amerikaanse oud-president George Washington, op veilingsite Ebay. Het geld gaat naar een goed doel.

Vrouw krijgt fortuin voor kipnugget

Met de verkoop zamelde Speight geld in voor een goed doel. Uiteindelijk werd 8100 dollar, zo’n €6000 geboden voor de bijzonder gevormde snack.

Speight zegt dat haar kinderen de kipnugget bij een bezoek aan McDonald’s, drie jaar geleden, hadden laten liggen. Vanwege de, volgens haar opvallende, gelijkenis met Washington nam ze hem mee naar huis en stopte hem daar in de vriezer.

Ze besloot de bijzondere nugget te veilen om geld in te zamelen voor een kinderkamp dat wordt georganiseerd door een kerk. Ze hoopte overigens op $15.000. Geen overdreven hoog bedrag aangezien er wel gekkere dingen zin verkocht op Ebay. Zo werd in 2004 voor een tosti, met daarop een afbeelding van de maagd Maria, $28.000 geboden.

Overigens ging de veiling bijna niet door. Ebay hanteert strikte voorwaarden voor wat betreft de verkoop van levensmiddelen die over de uiterste datum zijn.

Reageer op dit artikel