nieuws

Vragen over Braziliaans vlees

Fastfood

VVD-Europarlementariër Jan Mulder vraagt de Europese Commissie, het dagelijks bestuur van de EU, om strengere controles op vleesimporten uit Brazilië. Het geïmporteerde vlees wordt in ons land verwerkt in snacks als nuggets en kipsaté.

Vragen over Braziliaans vlees

Volgens Mulder blijven er ondanks kritische rapporten van het Europees Voedsel- en Veterinair Bureau in Dublin resten van diergeneesmiddelen aanwezig in Braziliaans rund- en varkensvlees. Voor Europees vlees is dat niet toegestaan, zei Mulder donderdag.

In schriftelijke vragen aan de Commissie herinnert de VVD-politicus ook aan berichten in de Nederlandse media over de onveiligheid van Braziliaans vlees. Al in 2003 trok het Europees bureau in Dublin aan de bel, maar ‘de Braziliaanse autoriteiten hebben toen de voorgelegde aanbevelingen voor verbetering blijkbaar volledig genegeerd’, aldus Mulder.

Hij denkt ook dat Europese producenten uiteindelijk ,,imagoschade” op zullen lopen, omdat vlees dat een risico voor de gezondheid inhoudt, op EU-markten wordt toegelaten.

Reageer op dit artikel