nieuws

Vrachtwagens McDonald’s gaan op frituurolie rijden

Fastfood

McDonald’s in Engeland laat binnen een jaar al zijn vrachtwagens op biodiesel rijden die wordt gemaakt van het afgewerkte frituurvet uit de restaurants.

Vrachtwagens McDonald’s gaan op frituurolie rijden

Alle 155 vrachtwagens van McDonald’s in Engeland gaan op biodiesel rijden die wordt gemaakt van de afgewerkte frituurolie van de restaurants. Op dit moment zijn dat al ongeveer 45 vrachtwagens. Ook de vrachtwagens in Duitsland en Frankrijk schakelen op termijn over op biodiesel.

In Nederland is de fastfoodgigant nog niet zover omdat hier op nog maar weinig plaatsen biodiesel kan worden getankt. Wel rijden in Nederland de drie (groene) trucks die afval ophalen bij de restaurants op plantaardige olie. Daar gaat ook de voorkeur naar uit van McDonald’s in Nederland, zegt een woordvoerder in het Financieele Dagblad. Plantaardige olie is volgens hem namelijk CO2-neutraal en de uitstoot van zwavel is praktisch nihil. Bovendien blijkt het rijden op plantaardige olie rendabel, of dat voor biodiesel geldt moet zich nog uitwijzen.

Het Nederlandse frituurvet van McDonald’s gaat overigens wel naar een vetverwerker die er biodiesel van maakt.

Reageer op dit artikel