nieuws

Voedselvergiftiging bij Taco Bell

Fastfood

De gezondheidsautoriteiten van de Amerikaanse staat New Jersey hebben fastfoodketen Taco Bell gevraagd alle voedsel uit haar restaurants te verwijderen, ze schoon te maken en haar werknemers beter te trainen op hygiënegebied.

Voedselvergiftiging bij Taco Bell

De oproep volgde op een uitbraak van voedselvergiftigingen veroorzaakt door E-colli bacteriën woensdag een week geleden. Op zijn minst 47 mensen zijn ziek geworden door de besmetting. Een 11-jarig jongetje lag zelfs op de intensive care met ernstige nierbeschadigingen maar maakt het nu weer goed.

De besmetting is terug te voeren op Taco Bell. Dit bedrijf vond uiteindelijk zelf de E-colli bacteriën terug in de gebruikte uien.

Eerder dit jaar was Amerika ook al in de ban van een zelfde soort affaire. Toen bleken salades van diverse fastfoodketens besmet met E-colli. Er vielen enkele doden en honderden mensen werden ernstig ziek. E-colli bacteriën veroorzaken jaarlijks meer dan 70.000 besmettingen 60 doden in Amerika.

Reageer op dit artikel