nieuws

‘Vette hap’ gevaarlijk voor truckers

Fastfood

Om truckers aan te sporen gezonder te eten, start BGZ Wegvervoer volgende maand een landelijke campagne. Veel chauffeurs vallen voor de ongezonde maaltijden in fastfoodzaken en wegrestaurants, en bewegen te weinig.

‘Vette hap’ gevaarlijk voor truckers

‘We signaleren dat steeds meer chauffeurs last krijgen van diabetes, hart- en vaatziekten’, aldus BGZ-woordvoerder Niels Mooij zondag in De Telegraaf. Volgens BGZ helpt het groeiend aantal McDonald’s-filialen langs autosnelwegen en eetcorners in tanktstations niet om overgewicht onder beroepschauffeurs tegen te gaan.

Uit onderzoek van het kenniscentrum blijkt dat de transportsector samen met de beroepsgroepen industrie en ambacht verantwoordelijk is voor 38 procent van het totale overgewicht.

Ruim 50 procent van de vrachtwagenchauffeurs heeft overgewicht. ‘Truckers hebben sowieso nauwelijks lichaamsbeweging. Hun leefpatroon is ongezond. Ze hebben geen tijd om naar de sportschool te gaan en door tijdgebrek eten ze op onregelmatige tijden’, zegt Mooij.

Zie ook
Bonnenplan moet chauffeurshoreca redden

Reageer op dit artikel