nieuws

‘Vettax is vette onzin

Fastfood

De snack- en vleesindustrie zet zich massaal af tegen het idee van minster Hoogervorst om een vettax te hebben op vette happen. Dat blijkt uit een opinieonderzoek op Meatandmeal.nl.

‘Vettax is vette onzin

Bijna tweederde van de mensen die reageerden op de stelling ‘door vette happen duurder te maken, kiezen consumenten sneller voor gezonder voedsel’, reageerde afwijzend.

38 Procent vindt zo’n heffing ‘betutteling van de bovenste plank’ en nog eens 27 procent ziet er niets in omdat zij meer heil zien in voorlichting over gezond eten. Slechts twee procent vond de vettax een goed idee.

Eigenaar Jos van Alphen van Eetplezier in Best, onlangs uitgeroepen tot beste cafetaria van Nederland, maakt zich kwaad over het vettax-idee. ‘Hebben ze in Den Haag weer een melkkoetje mee gevonden. Wat is er mis mee als iemand af en toe een frietje en een kroketje eet? Laat ze geld stoppen in campagnes om mensen meer te laten bewegen en laat ons eetverstrekkers eindelijk eens een keer met rust’, aldus Van Alphen op Meatandmeal.nl.

Zie ook

Reageer op dit artikel