nieuws

‘Vestigingsbeleid geen taak rijksoverheid

Fastfood

Minister Ab Klink van Volksgezondheid vindt het niet de taak van de rijksoverheid om te bepalen waar fastfoodzaken zich vestigingen. Dat laat de minister weten in reactie op het idee van het Voedingscentrum om geen nieuwe fastfoodrestaurants te openen in wijken waar al veel van dat soort gelegenheden zijn.

‘Vestigingsbeleid geen taak rijksoverheid

Volgens een woordvoerder van de minister kunnen gemeenten wel beperkingen opleggen. In de enige maanden geleden verschenen Voedingsnota heeft Klink geen uitlatingen gedaan over het vestigingsbeleid van cafetaria’s en fastfoodketens.

Het Voedingscentrum meldt dat kinderen extra gevoelig zijn voor verleidingen. Daarom moet er een vestigingsverbod op fastfoodzaken komen bij scholen, laat het centrum via de website weten.

Verder vindt het Voedingscentrum dat het eten van fastfood en ander calorierijk eten geen gewoonte, maar uitzondering moet zijn. Wie vaak fastfood eet, heeft een grotere kans om dik te worden.

Reageer op dit artikel