nieuws

Verpulverende afvalbakken bij McDonald’s

Fastfood

McDonald’s in Rotterdam gebruikt nieuwe afvalbakken. De bakken vermalen het afval en persen het samen tot kleine pakketjes. Het aantal huisvuilzakken daalt door de nieuwe bak spectaculair. Het levert de fastfoodketen flinke besparingen op.

Verpulverende afvalbakken bij McDonald’s

Dat meldt het AD. Het gaat om de SchuCon 400, een afvalbak van leverancier SchuCon in Lelystad. De SchuCon 400 zorgt eenvoudigweg voor minder afval door bakjes, zakjes en bekers te vermalen. Daarnaast wordt geuroverlast vanuit de afvalbak tot een minimum beperkt. Verder filtert het apparaat vloeistof uit het afval.

Volgens SchuCon produceert een vestiging van McDonald’s zo’n twintig huisvuilzakken per dag. Met het nieuwe apparaat wordt dit aantal teruggebracht tot twee. Het levert volgens Jaime Conejo van SchuCon een besparing op van 5.000 tot 7000 euro per jaar. Over een maand bekijkt McDonald’s of het de afvalbakken blijft gebruiken.

Reageer op dit artikel