nieuws

Vermiste Lorenzo bij McDonald’s

Fastfood

De politie heeft voor het eerst gebruik gemaakt van het Amber Alert voor een vermist kind. Binnen een uur was de vierjarige Lorenzo terecht. Hij zat bij een McDonald’s-vestiging in Rotterdam.

Vermiste Lorenzo bij McDonald’s

Het Amber Alert is een landelijk waarschuwingssysteem bij vermissingen of ontvoeringen van kinderen. Burgers, bedrijven en organisaties die zich hiervoor hebben aangemeld, krijgen dan per mail of sms melding en een foto van het kind van de Korps Landelijke Politiediensten (KLPD).

De moeder van Lorenzo raakte haar hem zaterdag kwijt in het centrum van Rotterdam. Toen na drie uur de kleuter nog niet was gevonden werd het Amber Alert afgegeven, dat door een storing overigens niet via sms kon worden verstuurd.

Drie kwartier later was Lorenzo terecht. Hij zat in de ballenbak van de McDonald’s en was zich van geen kwaad bewust.

Reageer op dit artikel