nieuws

Veel leerplaatsen in fastfoodzaken

Fastfood

Het gaat goed met de leerplaatsen in de fastfoodsector. Een kleine maand voor de start van het nieuwe opleidingsseizoen staat de teller boven de driehonderd opleidingsplaatsen. Er wordt ingezet op meer dan vierhonderd plaatsen.

Veel leerplaatsen in fastfoodzaken

Dat meldt het Projectbureau Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (PBB), die betrokken is bij de organisatie. Directeur Frans van Rooij van het PBB schrijft de belangstelling van de werkgevers toe aan inspanningen van de sector Fastfood- en IJsbedrijven van Koninklijk Horeca Nederland (KHN).

‘Het krachtige en goede offensief van de sector verdient navolging van de CWI’s en de gemeenten. Zij hebben een belangrijk aandeel in het keuzeproces van de kandidaat-werknemer. Het PBB zal haar contacten met deze instanties intensiveren’, aldus Van Rooij.

Sinds 2003 heeft de sector Fastfood- en IJsbedrijven van KHN een eigen leerprogramma, ontwikkeld en aangeboden door het PBB. Het PBB werkt op haar beurt weer samen met SVO Opleidingen, de landelijk opererende onderwijsinstelling die zich in toenemende mate richt op fastfood en convenience food naast de meer traditionele vleesverwerking.

Reageer op dit artikel