nieuws

Vaker snacken wordt lifestyle

Fastfood

Consumenten snacken aanzienlijk meer dan twee jaar geleden, meldt het Amerikaanse onderzoeksbureau Technomic. Het aantal consumenten dat twee maal per dag een snack gebruikt is verdubbeld in vergelijking met twee jaar geleden.

Vaker snacken wordt lifestyle

Bijna de helft (48%) van de Amerikanen eet minimaal twee snacks per dag. Twee jaar geleden was dat een kwart (25%), blijkt uit consumentenonderzoek van Technomic.

Restaurants en fastfoodzaken spelen op deze trend in, en zijn succesvol, door meer snelle, makkelijk mee te nemen, kleine en laag geprijsde snacks aan te bieden. Snacks die ook nog eens goed van kwaliteit zijn. Ze hebben inmiddels 22 procent van deze markt in handen tegen zeventien procent in 2010.

Energie nodig

Snacken wordt volgens Technomic een onderdeel van het dagelijks leven van de consument. Dat komt mede doordat de foodservicebedrijven het aantal calorieën in hun menu’s hebben teruggeschroefd onder druk van de overheid. Daardoor vertonen consumenten meer graasgedrag, ook simpelweg omdat ze trek hebben en in hun energiebehoefte moeten voorzien.

Reageer op dit artikel