nieuws

Transvetten maken mensen agressief

Fastfood

Transvetten in voeding zijn niet alleen slecht voor hart- en bloedvaten maarzorgen er ook voor dat mensen sneller geïrriteerd raken en agressiever zijn.

Transvetten maken mensen agressief

Dat transvetten in voeding slecht zijn voor je gezondheid en ook depressies kunnen veroorzaken was al langer bekend. Nu blijkt uit onderzoek, door de Universiteit van Californië in San Diego, onder bijna duizend mensen dat ze er ook voor zorgen dat mensen sneller geïrriteerd raken en agressief worden. De wetenschappers kwamen hier achter toen ze onderzoek deden naar de relatie tussen voeding en agressie.

Transvetten zijn, veelal kunstmatig gemaakte geharde vetten. Tijdens dit zogenaamde hydrogeneren wordt olie omgezet in een in een gehard vet. Transvetten kwamen vroeger veel voor in margarines en frituurvetten. Ook harde frituurvetten bevatten tegenwoordig bijna geen transvetten meer.

Reageer op dit artikel