nieuws

Toeleveranciers foodservice zien winstkansen

Fastfood

De toeleverende industrie in de foodservicesector ziet kansen voor het lopende jaar. Bijna driekwart van de bedrijven verwacht een hogere winst te maken, hoewel het economisch klimaat een mager vijfje van ze krijgt, zo het Foodservice Instituut Nederland.

Toeleveranciers foodservice zien winstkansen

Zeventig procent van de 77, door het Foodservice Instituut Nederland (FSIN), ondervraagde bedrijven verwacht een gelijkblijvende of hogere omzet te maken en bijna driekwart denkt evenveel of meer winst te maken. Dat blijkt uit de uitkomsten van een managementonderzoek van het FSIN in samenwerking met ING-bank, uit maart 2009. Het was een onderzoek naar de mening van beleidsmakers in Foodservice over de impact van de recessie op hun business. Veertig procent van de bedrijven verwacht overigens in 2009 wel (veel) minder te investeren dan in 2008. Ondanks het gematigde optimisme krijgt het economisch klimaat maar een mager vijfje.

Reageer op dit artikel