nieuws

Tijd voor ijsprogramma op tv

Fastfood

Je wordt doodziek met allerlei kookprogramma’s op televisie. Het is allemaal hetzelfde. Het wordt nu eens tijd voor een ijsprogramma op tv. Dat zegt Meesterijsbereider Joep Biemans.

Tijd voor ijsprogramma op tv

Biemans deed zijn uitspraak tijdens een levendig debat over de meestertitels in de horeca. Hij ging daarbij in debat met ‘meestercollega’s’ Marc van Gulick (Meesterkok), Nico Kager (Meesterschenker) en Ronald Opten (Meestergastronoom).

De Meesterijsbereider vindt dat het hoog tijd wordt dat er een programma op tv komt over het maken van ijs. ‘Je wordt doodziek van de kookprogramma’s. Wij geven bij demonstraties de koks een lesje in het maken van ijs. Wij worden altijd vergeten en krijgen geen leerlingen. Wij kunnen lobbyen als een gek, maar we zijn maar een paar maanden per jaar open en dat is blijkbaar niet aantrekkelijk’, aldus Biemans.

De uitspraak van Biemans was het gevolg van een video waarin de scheldende en tierende Gordon Ramsay was te zien. ‘Dit is verschrikkelijk om te zien. Hij slaat door. Het voordeel van tv is wel dat het koksvak in aanzien is gestegen de laatste jaren’.

Nico Kager liet weten dat er cursussen worden ontwikkeld om het vak van bartender te verbeteren. ‘Flair bartending is geen onderdeel van de meestertitel. Maar we gaan er wel iets van inbrengen in de toets die hoort bij het behalen van de titel’.

Reageer op dit artikel