nieuws

Thuisbezorgd start test met mobiel iDeal

Fastfood

De eten-bestelwebsite Thuisbezorgd.nl gaat binnenkort van start met een proef met mobiel betalen via iDeal. Bol.com werkt ook mee aan deze proef die samen met de Rabobank is opgezet.

Thuisbezorgd start test met mobiel iDeal

Thuisbezorgd.nl zegt dat van alle bestellingen die via de site binnenkomen, bijna de helft online ook wordt afgerekend. Mensen die via hun smartphone een bestelling plaatsen, kunnen nu alleen nog maar vooraf betalen via Rabo SMS. Dit schrijft website Emerce.

En daar maakt maar een zeer beperkte groep gebruik van, zegt Jitse Groen, oprichter van Thuisbezorgd.nl. ‘Daarom willen we het mobiele betalen graag uitbreiden.’

Betalen met je smartphone

Hij ziet het als een probleem, dat er mobiel nog niet kan worden afgerekend. ‘Zeker als veel bestellingen via de site wel vooraf worden betaald in plaats van aan de deur.’ Tien procent van de totaalomzet van Thuisbezorgd.nl komt uit ‘mobiel’. Dit zijn bestellingen via de mobiele site, de iPhone-app of de Android-app. Een paar maanden geleden, zo laat Groen weten, lag dit percentage nog op acht procent.

Groen: ‘Het is onze ambitie om na deze mobiele proef met iDEAL op termijn ook mobiel betalen uit te breiden met PayPal. Bestellingen van Thuisbezorgd.nl met een credit card betalen is vanwege veiligheidseisen niet mogelijk, aldus Groen.

Reageer op dit artikel