nieuws

Thuisbezorgd.nl gehackt, klanten gedupeerd

Fastfood

Eten-bestelsite thuisbezorgd.nl is zondagavond gehackt. Daardoor werden maaltijdbestellingen niet doorgestuurd en is er voor 200.000 euro aan eten niet bezorgd, maar wel betaald.

Thuisbezorgd.nl gehackt, klanten gedupeerd

Volgens directeur Groen hadden hackers het gemunt op de backend van de website, waardoor de aangenomen bestellingen niet doorgestuurd konden worden. Na anderhalf uur heeft het bedrijf de site gesloten. Een uur later was alles weer op orde en om negen uur werd de site weer opengesteld.

De hackers sloegen toe op het drukste moment van de week. ‘Het vervelendste is nog wel dat we die mensen niet hebben kunnen bellen dat hun eten niet zou komen. Het is allemaal heel massaal geworden en zondagavond hebben we altijd te maken met topdrukte.’, zegt directeur Groen tegen Twinkle Magazine.

Wie er achter de hackpoging zat, en waarom de site op zo’n manier is gehackt dat bezoekers wel moesten betalen maar het niet bezorgd kregen in plaats van andersom, is onbekend.

Reageer op dit artikel