nieuws

Thuisbezorgd.nl geeft weersverwachtingen

Fastfood

Thuisbezorgd.nl gaat aan weersvoorspellingen doen. Dit vanwege het feit dat er bij slecht weer meer eten wordt besteld via bezorgsites.

Thuisbezorgd.nl geeft weersverwachtingen

Eigenaar Jitse Groen van Thuisbezorgd.nl stelt dat aan de hand van weersvoorspellingen exact is te zien wanneer het druk wordt bij bezorgrestaurants.

‘Vorig jaar met die sneeuwstormen konden we bijvoorbeeld open blijven omdat we via onze terminals live doorkregen of een restaurant open of dicht was. Voor restaurants zonder zo’n terminal gebruiken we een voice respons systeem’, aldus Groen.

Bij het voice respons systeem ontvangen bezorgrestaurants vroeg op de dag een melding. ‘Binnen een paar minuten horen alle restaurants dat er ’s middags slecht weer volgt. In deze vooraankondiging vragen we nog niets. Op het moment dat de sneeuwstorm over een bepaalde regio trekt, belt het zelfde systeem automatisch alle restaurants of ze nog steeds open zijn. Het restaurant geeft via een keuzemenu aan wat de status is’.

Reageer op dit artikel