nieuws

Thijs Rietbroek pakt titel Lekkerste Broodje

Fastfood

Thijs Rietbroek van Snack Salon de Schelp in Roelofarendsveen serveert volgens de jury het Lekkerste Broodje van Nederland, in de categorie horeca. Dat is zojuist bekend gemaakt op de Horecava in Amsterdam. Uit handen van Joop Braakhekke ontving Thijs de beker behorende bij deze titel en een dinercheque voor de Dinnershow of Dreams.

Thijs Rietbroek pakt titel Lekkerste Broodje

Braakhekke was zeer te spreken over het niveau van de deelnemers dit jaar. ‘Waanzinnig, het lijkt onderhand wel topgastronomie. Jammer is dat ik alleen liever twee broodjes tussen de middag eet, dat kan helaas niet met deze creaties. Na één broodje zit je helemaal vol.’ Opmerkelijk was het dat de eigenaar van En Pluche & Le Garage liet weten dat Rietbroek niet zijn favoriet was. ‘Ik had gekozen voor Sea Surprise van Lawrence Mitchell van Put van Café Diner Vlaanderen. Maar ja, ik ben niet de enige in de jury.’

De organisator van Het Lekkerste Broodje, Koninklijke Horeca Nederland (KHN), had dit jaar gekozen voor een nieuwe opzet. Deelnemers moesten in een ‘ready steay cook’-omgeving het Lekkerste Broodje maken met een Vikornbroodje en vis als belegonderdeel. ‘Ik had me totaal voorbereid op broodjes met zalm, maar dat viel reuze mee. Lekker veel variatie’, aldus Braakhekke. Juryvoorzitter Maarten Colijn liet weten dat hij in tijden niet meer zo had genoten van de wedstrijdbroodjes. ‘Maar, het is wel van belang dat in de toekomst de deelnemers rekening houden met het feit dat de broodjes handzaam moeten blijven.’

Verder gaf Colijn aan dat KHN erg tevreden was over het verloop van de wedstrijd en voornemens is volgend jaar voort te borduren op Het Lekkerste broodje in de nieuwe stijl waarin alle deelnemers met vooraf vastgestelde ingrediënten moeten werken.

De tweede plaats was gereserveerd voor de enige dame onder de deelnemers, Helma Kleyweg van Kleyweg’s Stads-Koffyhuis in Delft. Kleyweg maakte vorig jaar nog het Allerlekkerste broodje in de jubileumeditie van de wedstrijd. Derde werd Richard Theijsen van HMS Host Schiphol. Hij won dit jaar bovendien nog twee andere sponsorprijzen, te weten die van Lebo en Smilde.

Reageer op dit artikel