nieuws

Terrasweer op komst

Fastfood

Horecaondernemers en ijsverkopers kunnen zich voorbereiden op een aantal goede dagen. De barometers schieten letterlijk omhoog. Later deze week laat de zon zich veelvuldig zien en wordt drukte op de terrassen verwacht.

Terrasweer op komst

Eind van deze week verwachten meteorologen zonnig en warm lenteweer met temperaturen tussen 15 en 20 graden. Vanaf woensdag zorgt de aanwezigheid van een hogedruk gebied voor stijgend kwik in de thermometers.

Warme dagen

Meteoroloog Hans Kleingeld van WeerOnline: ‘We krijgen warme dagen, zeker tot aan het weekend. Vanaf woensdag wordt het lokaal al vijftien graden. En we hebben waarschijnlijk een prachtig weekend in het verschiet, maar het is nog niet helemaal zeker.’

Verschillen op zondag

Hij vervolgt: ‘Zaterdag wordt het ook nog mooi, maar zondag zou het kunnen betrekken. Dan gaat de wind naar zuidwest, wat betekent dat die over het koude water van de Noordzee komt. Dan kan het aan de kust, zeg in Petten, op tien graden blijven hangen en het in Limburg 22 graden worden.’ Dat betekent tevens kans op laaghangende bewolking en mist in de kuststrook.

Reageer op dit artikel