nieuws

Te veel zout door fastfood

Fastfood

Een op zes Britse jongeren eet dagelijks een kant en klare of take away maaltijd. De meerderheid eet er drie of meer per week. Hoewel 90 procent weet dat te veel zout slecht is voor de gezondheid, wist 40 procent niet dat 6 gram het dagelijkse maximum is.

Te veel zout door fastfood

Slechts de helft van de tieners beseft dat klaargemaakte maaltijden (te) veel zout bevatten, bij volwassenen was dit 75 procent. 64 procent van de volwassenen bekende zich geen zorgen te maken over hun zoutopname, 57 procent moest toegeven niet te weten hoeveel zout ze per dag aten.

Voedingstabel

Jongeren checken dubbel zo vaak het zoutgehalte van voedsel op de voedingstabel dan volwassenen. Toch eten jongeren vaker dan volwassenen fastfood en kant en klaar maaltijden, waardoor ze uiteindelijk toch meer zout binnenkrijgen. Drie op vier doen sowieso extra zout op het eten.

Dat blijkt uit een rondvraag bij 3.000 mensen. Te veel zout eten en te weinig bewegen leiden tot een hoge bloeddruk, wat een van de belangrijkste oorzaken van beroertes is.

Reageer op dit artikel