nieuws

Taakstraf voor pizzeriahouder Leiden

Fastfood

De rechtbank in Den Haag heeft een 53-jarige pizzeriahouder in Leiden donderdag veroordeeld tot een taakstraf van honderd uur wegens het op het toilet filmen van vrouwelijke klanten. Ook kreeg hij een voorwaardelijke gevangenisstraf van vier maanden. Het Openbaar Ministerie had een onvoorwaardelijke hechtenis van vijf maanden geëist.

Taakstraf voor pizzeriahouder Leiden

De man, die ook een boete van 1000 euro moet betalen, had een verborgen camera in het damestoilet van zijn restaurant geïnstalleerd. Daarmee kon hij de klanten heimelijk filmen. Hem werd feitelijke aanranding van de eerbaarheid ten laste gelegd. De praktijken speelden zich af tussen juni 2005 en oktober 2008. Toen ontdekte een bezoekster een gaatje in de plafondlamp, waar de camera bleek te zitten. Zij deed aangifte bij de politie die de apparatuur en drie dozen met filmmateriaal in beslag nam.

De man verdedigde zich door te beweren dat hij de camera had opgehangen omdat hij een medewerkster van zijn restaurant op het gebruik van verdovende middelen had betrapt.

Reageer op dit artikel