nieuws

Stop op langer broodjes verkopen

Fastfood

Op het populaire Museumplein in Ede is het niet toegestaan om na drie uur ’s nachts nog een broodjes te verkopen. Een aanvraag van een horecazaak om tot vier uur in de vroege ochtend broodjes te verkopen, is afgewezen op basis van een onderzoek.

Stop op langer broodjes verkopen

Het langer openhouden van horecabedrijven voor de verkoop van broodjes is in strijd met de doelstelling om het horecaplein in Ede na 03.00 uur zo snel mogelijk leeg te krijgen. Op het plein, waar zich veel horeca bevindt, is het regelmatig onrustig door luidruchtige en vernielzuchtige stappers.

Het besluit om de broodjesaanvraag af te wijzen is genomen door het college van burgemeester en wethouders op basis van een ingesteld onderzoek. Dit onderzoek werd opgestart na een aanvraag van een horecabedrijf om na drie uur nog broodjes te verkopen. De horecaondernemer ziet brood in een uurtje langer op te zijn.

Zie ook:
Grote plannen met uitgaansplein

Reageer op dit artikel