nieuws

Snackreclame krijgt fruitaanbeveling

Fastfood

Snackreclame in Frankrijk moet voortaan zijn voorzien van een aanbeveling om gezonder te leven, zoals sporten en vaker groenten en fruit eten. Wanneer snackproducenten hieraan niet voldoen, volgt een forse boete.

Snackreclame krijgt fruitaanbeveling

De boete bedraagt 1,5 procent van de kosten van de reclame-uiting en kunnen bij dure tv-spotjes dus aardig oplopen. In Frankrijk spitst het obesitasprobleem zich met name toe op kinderen.

Effect
Volgens een onderzoek van de Franse consumentenbond blijken waarschuwingen op producten nauwelijks effect te hebben. De consumentenbond denkt dat een algeheel reclameverbod gericht op kinderen veel meer effect zal hebben.

Zie ook:
Lesmateriaal fastfoodopleiding ingrijpend veranderd door obesitas

Reageer op dit artikel