nieuws

Snackbranche baalt van Smaakpolitie

Fastfood

Cafetariahouders hebben het helemaal gehad met Rob Geus van het tv-programma De Smaakpolitie. Ze klagen over intimidatie, het overdonderen van mensen en niet open staan voor andere onderzoeksmethodes. SBS wuift de kritiek van de hand.

Snackbranche baalt van Smaakpolitie

Dat meldt Snackkoerier. Geus inspecteert met draaiende camera’s keuken van cafetaria’s. Steeds meer ondernemers voelen zich daarbij misleid. Zo ook John Montee van cafetaria-bar Geusje in Dongen.

‘Voor de draaiende camera noemde Rob Geus de naam van mijn zaak. Daarna ging de camera uit en vroeg Geus of hij mocht filmen. Bij een ander waren ze geweigerd. Daarover zei hij: “Daar zal het dus wel een zooitje zij”. Bang dat ik was dat hij dat over onze zaak zou zeggen, voelde ik me onder druk gezet’, aldus Montee in Snackkoerier.

Ook Ivonne de Vries van cafetaria Succes in Groningen heeft moeite met de overdonderende tactiek van Geus. ‘Je moet binnen een seconde beslissen wat je doet. Ik liet hem binnen, heb immers niets te verbergen. Hij vond het vet in de snackketel walmen en volgens een test met zijn 3M vetstrip was het niet goed. We wilden zelf een test doen met onze 3M PCT 120. Deze is exacter, maar duurt 50 minuten. Daar wilde Geus niet op wachten’, aldus De Vries.

SBS zegt volledig achter Rob Geus te staan. ‘Rob is niet alleen uit op negatieve zaken in de horeca. Tijdens inspectierondes komt hij echter meer bedrijven tegen waar iets op aan te merken valt, dan zaken waar hij het keurmerk kwijt kan. Dat zie je ook terug in de uitzending’, aldus SBS-woordvoerder Eric Dekker.

Reageer op dit artikel