nieuws

Snackbars profiteren van gezonde kantines

Fastfood

Het Britse overheidsbeleid om schoolkinderen gezonder te laten eten, werkt vooral gunstig voor de plaatselijke snackbars. Schoolkinderen in Noord-Ierland keren de gezonde hap uit de kantine de rug toe en halen liever een vette snack.

Snackbars profiteren van gezonde kantines

Dat blijkt uit eigen onderzoek van de BBC in de Britse provincie. Sinds het begin van het schooljaar serveren de schoolkantines maaltijden die minder vet en zout bevatten, in een poging het toenemende overgewicht bij kinderen te lijf te gaan.

Omdat de schoolkinderen liever snacken, zien de kantines hun omzet dalen met gemiddeld 7 procent. Een school in Craigavon had bijna eenderde minder omzet. Kinderen die tijdens de lunch het schoolterrein niet mogen verlaten, nemen vaker eten van huis mee.

Zie ook:
‘Verantwoordelijkheid overgewicht ligt bij consument, niet bij horeca’

Reageer op dit artikel