nieuws

Snackbar hard onderuit in haringtest

Fastfood

De jaarlijkse haringtest van het Algemeen Dagblad heeft ook dit jaar weer veel stof doen opwaaien. Vooral Monika’s Snack in Rotterdam moet het ontgelden bij de kritische vistesters. De eigenaresse van de zaak is zwaar aangeslagen door de uitslag.

Snackbar hard onderuit in haringtest

De conclusie van het testteam van AD liegt er bij Monika’s Snacks niet om: ‘Keurmeesters zijn onverbiddelijk: Dit proeven wij niet, want dat geeft darmproblemen. Doodziek word je van dit soort wantoestanden’.

De eigenaresse van Monika’s Snack zegt ontzettend aangeslagen te zijn van de snoeiharde kritiek op haar vis. ‘Ik ben te goeder trouw en snap niet waar ze dit op baseren. Wij hebben nooit problemen gehad met de warenwet. En dan komen er een paar van die mannen en is achttien jaar werk naar de klote. Ik slaap niet meer door de stress. Er komt bij mij geen haring meer in’, aldus de baas van de Rotterdamse zaak.

De overall conclusie van de haringtest is dat de kwaliteit van haring in veel gevallen ver onder de maat is. In bijna de helft van de gevallen krijgt de klant een haring voorgeschoteld die de toets der kritiek niet kan doorstaan.

Winnaar van de AD Haringtest 2007 is Visgilde Oosterschelde in Bergen op Zoom geworden. Gevolgd door Vishandel Schot-Bout in Brielle en Visgilde Kees Sloot in Rotterdam. Veertien van de 102 geteste adressen kregen als eindcijfer een nul. Slechts 48 zaken kregen een voldoende.

De AD Haringtest 2007 zorgde weer voor veel opvallende en spraakmakende conclusies van de keurmeester. Hieronder een selectie:

* Tijdens de test proeft het panel veel bagger, maar hier word je vrolijk van. Het kan en het is te koop.

* Fieret heeft ‘omfietsharing’ in de zaak liggen. Daar getroost je je extra inspanning voor.

* Tap een pilsje, laat dat 24 uur staan en Corné zal terecht weigeren het op te drinken. Maar waarom gelden met haring andere normen?

* Heeft u last van een verstopping? Neem een haring van Van Wijk. Het is qua smaak even doorbijten, maar u loop zeker leeg.

* Suggestie voor Blijdorp. Leg zo’n haring voor zijn kooi, Bokito zal achteruit deinzen en nooit meer de behoefte hebben om weg te lopen.

* Verkoopster is kwaad dat het AD zich niet heeft voorgesteld. ‘Dan had u andere haring gekregen’. Kortom een echte visvrouw.

Reageer op dit artikel