nieuws

Ruim duizend handtekeningen voor behoud cafetaria Mash

Fastfood

Buurtbewoners hebben ruim duizend handtekeningen ingezameld voor het behoud van cafetaria Mash van Debby Daems aan het Amsterdamse Gerard Douplein. Ze worden 21 april aangeboden aan de gemeente.

Ruim duizend handtekeningen voor behoud cafetaria Mash

De buurtbewoners bieden de handtekeningen aan tijdens een vergadering van de commissie Leefbaarheid van de deelraad Zuid. Ze hopen zo de politiek te bewegen zicht te mengen de kwestie rondom cafetaria Mash. Het bedrijf moet verdwijnen na een rechterlijke uitspraak. De eigenaren van het pand, waaronder Prins Bernhard jr. willen er een luxe Italiaans (take-away) restaurant vestigen. Volgend de rechter was hun economisch belang meer gediend dan dat van Daems die daar al 23 jaar een cafetaria runt. Daems zei eerder in Snackkoerier tegen de uitspraak van de rechter in beroep te gaan.

Kleine bedrijven verdwijnen

De buurtbewoners vrezen voor de leefbaarheid van de omgeving sinds steeds meer kleine bedrijven, zoals dat van Daems, verdwijnen. ‘Niet alleen de belangen van Debby zijn in het geding’, zegt een bewoner. ‘Er moet eenvoudig weg niet nog meer horeca met veel bezoekers op het plein komen. Daar kan het stadsdeel wel degelijk wat aan doen’, laten ze op Echo.nl weten.

Reageer op dit artikel