nieuws

Ronald McDonald vrijwilligersaward voor 14-jarige Demi van Es

Fastfood

DEN HAAG – Chantal Janzen heeft afgelopen zondag na afloop van de musical Wicked de Ronald McDonald Kinderfonds Vrijwilligers Award uitgereikt aan de 14-jarige Demi van Es en haar oma Olga Siepman. Zij werden door de 1.500 aanwezigen in het AFAS Circustheater uitgeroepen tot winnaars. Aan de award is een cheque ter waarde van 7.500 euro verbonden.

Ronald McDonald vrijwilligersaward voor 14-jarige Demi van Es

Demi is juniorambassadeur van het Ronald McDonald Huis in Den Haag en haar oma is er al jaren vrijwilliger. Demi is zelf ziek en haar familie verbleef meerdere malen in het Ronald McDonald Huis. ‘Ik heb zelf ervaren hoe belangrijk het is dat je ouders dichtbij zijn als je ziek bent’, aldus Demi na afloop.

Algemeen directeur van McDonalds Nederland, Jo Sempels, was tijdens de uitreiking echter zo onder de indruk van het verhaal van Demi, dat hij het bedrag spontaan verdubbelde naar 15.000 euro. De winnaars mogen het bedrag met alle collega-vrijwilligers van Ronald McDonald Huis Den Haag besteden aan een dagje uit naar keuze.

Reageer op dit artikel