nieuws

Rechter veroordeelt ex-werknemer snackfabrikant

Fastfood

Een ex-medewerker moet €7500,- betalen aan zijn voormalige werkgever, snackfabrikant Coldfood. Kantonrechter Mr. Frank Visser (ook de Rijdende Rechter) is het met Coldfood eens dat de ex-werknemer het afgesproken concurrentiebeding heeft overtreden.

Rechter veroordeelt ex-werknemer snackfabrikant

Na beëindiging van zijn dienstverband met Coldfood treedt de Kwaliteits, Arbo en Milieumanager voor een dag in de week in dienst bij concurrent Winterfood, onder meer fabrikant van de Amsterdamsche Croquet. Volgens hem kan dat probleemloos omdat hij zich bij deze fabrikant vooral met kwaliteitszorg binnen de sushi-productie bezighoudt. En daarom zou het concurrentiebeding niet gelden.

Coldfood is het daarmee niet eens en wil dat de man stopt met zijn werkzaamheden. De ex-werkgever eist tevens (via de rechter) een in het arbeidscontract afgesproken en op dat moment verbeurde boete van €52.981,40 op.

Rechter Frank Visser is het eens met Coldfood dat hier een concurrentiebeding geldt maar vindt de opgeëiste boete veel te hoog en vermindert die tot € 7500,-. Ook al omdat de man geen ‘aanmerkelijk’ financieel voordeel van zijn overstap genoot en inmiddels zijn baan bij Winterfood heeft opgegeven.

Reageer op dit artikel