nieuws

Quick verdacht van uitbuiten schoonmakers

Fastfood

Quick Restaurants in België en 25 franchisenemers van de fastfoodketen worden vervolgd door de rechtbank. Aanleiding is dat er in vestigingen van de hamburgerketen schoonmakers zouden worden uitgebuit.

Quick verdacht van uitbuiten schoonmakers

Volgens de Belgische krant Knack zijn er misstanden in Quick-filialen in onder andere Brussel, Antwerpen, Luik en Charleroi vastgesteld. Dit gebeurde bij inspecties die sinds 2006 zijn uitgevoerd. De restaurants die tegen de lamp liepen, zouden in zee zijn gegaan met malafide schoonmaakbedrijven.

Quick wordt als mededader beschouwd, omdat het op de hoogte moet zijn geweest van het uitbuiten van het ingehuurde schoonmaakpersoneel, aldus de Belgische autoriteiten. De schoonmakers werden volgens de autoriteiten onderbetaald, werkten zwart en verbleven illegaal in België.

Algemeen directeur Rudy Hulsman van Quick Restaurant zegt de situatie te betreuren. ‘Wij staan immers voor een correctie naleving van de wet door al onze franchisenemers. Wij leggen dat zelfs nadrukkelijk op in onze contracten met hen’, aldus Hulsman op Knack.be.

Reageer op dit artikel