nieuws

Quick plust maar zeven procent

Fastfood

De Belgische fastfoodketen Quick realiseerde in de eerste jaarhelft 14,5 miljoen nettowinst. Weliswaar 6,9 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar, maar toch is het resultaat lager dan verwacht. Analisten hadden vooraf ingezet op bijna een miljoen meer aan nettowinst.

Quick plust maar zeven procent

Quick wil dit jaar nog vijftien vestigingen openen, in Frankrijk, België en Algerije. Vijf andere vestigingen zullen hun deuren sluiten. In maart dit jaar maakte de Belgische hamburgerketen bekend internationaal verder te willen uitbreiden. China, Rusland en Spanje zouden nadrukkelijk de aandacht hebben.

Quick heeft meer dan vierhonderd hamburgerrestaurants in voornamelijk België en Frankrijk. In 1996 opende de keten haar eerste Nederlandse vestiging in Eindhoven. Er waren plannen voor veertig tot vijftig restaurants. Het werden er echter nooit meer dan vier.In 2000 gingen de laatste twee Nederlandse vestigingen dicht.

Reageer op dit artikel