nieuws

Prachtige zomeromzet voor dierentuinen

Fastfood

De Nederlandse dierentuinen hebben een uitstekende zomer achter de rug. Dat stelt de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen zondag op basis van de bezoekerscijfers in de vakantiemaanden.

Prachtige zomeromzet voor dierentuinen

‘Alle dierentuinen hebben dankzij het prachtige voorjaar en de dito voorzomer beduidend meer bezoekers getrokken dan vorige jaar’, legt directeur Marielle van Aggelen uit. Zij durft voorzichtig te stellen dat de economische crisis geen invloed heeft gehad op de bezoekersaantallen van de Nederlandse dierentuinen.

Toch waarschuwt zij dat de dierentuinen er daarmee nog niet zijn dit jaar. ‘We moeten deze lijn wel doorzetten in het najaar om daadwerkelijk op betere cijfers uit te komen dan vorig jaar.’ De dierentuinen hopen derhalve op een droge herfst.

De Nederlandse dierentuinen trekken jaarlijks tussen de 10 en 11 miljoen bezoekers.

Reageer op dit artikel