nieuws

Poffertjes terug in Utrecht

Fastfood

De Lachende Poffer opende vorige week haar nieuwe concept ‘PoffertjesToGo’ in Utrecht. Eerder moest het bestaande vaste pofferpaviljoen op het Vredenburg in de Utrechtse binnenstad wijken voor grootscheepse renovatie en nieuwbouw rond het Centraal Station.

Poffertjes terug in Utrecht

Maandenlang moest Utrecht het stellen zonder poffertjes, nu heeft de poffertjeswinkel tijdelijk intrek genomen in de IJswinkel van Venezia, die tijdens de wintermaanden toch niet in gebruik is. Daar lanceerde de bekende pofferbakker het nieuwe togo-concept.

Eigenaresse Jeanette van Wijk van De Lachende Poffer heeft tot april 2008 om een nieuwe vaste locatie te vinden, dan neemt Venezia haar winkel weer in gebruik. Van Wijk is vast van plan meer dan één PoffertjesToGo te openen, ze is overtuigd van het succes van haar concept.

Utrecht is tot nu toe de enige stad waar De Lachende Poffer een winkel had, maar als het aan Van Wijk ligt, komt daar snel verandering in.

De Lachende Poffer begon als poffertjeswagen, en ging zich tien jaar geleden richten op festivals. Dat begon klein, maar algauw stonden ze met 20 man te bakken op Pinkpop, zegt Van Wijk. Daarna volgde al snel bedrijven die de kraam inhuurden, en vanaf 2001 heeft haar pofferbedrijf ook in een aantal dierentuinen een vaste locatie.

Reageer op dit artikel