nieuws

Pizza-affaire voor de rechter

Fastfood

De zogeheten Pizza-affaire in Delft krijgt volgend jaar een vervolg voor de rechtbank in Den Haag. Ex-wethouder Christiaan Baljé heeft restauranthouder Salvatore Daga en fractievoorzitter Martin Stoelinga van Leefbaar Delft aangeklaagd in een civiele zaak vanwege smaad en laster.

Pizza-affaire voor de rechter

De zaak dient 19 april, zo liet Stoelinga donderdag weten. Baljé, die moest aftreden door de affaire, zou de restauranteigenaar in 2005 tijdens een bezoekje aan diens pizzeria subsidie hebben toegezegd.

Toen Daga geen subsidie bleek te krijgen, beschuldigden de restauranthouder en Stoelinga de wethouder van corruptie en onrechtmatig handelen. Het Openbaar Ministerie zag geen reden om de wethouder te vervolgen. De civiele zaak dient op 19 april.

Zie ook:
Pizzabaas chanteert wethouder met video

Reageer op dit artikel