nieuws

Pizza-affaire om Delftse wethouder sleept voort

Fastfood

De rechter doet voorlopig nog geen uitspraak in de zogeheten Pizza-affaire om de Delftse oud-wethouder Christiaan Baljé (VVD). In het kort geding dat maandag voor de rechtbank in Den Haag diende, besloot de rechter de strijdende partijen uit te nodigen voor een gesprek ‘in besloten sfeer’, om zo mogelijk tot een overeenkomst te komen.

Pizza-affaire om Delftse wethouder sleept voort

Baljé spande het kort geding aan tegen restauranthouder Salvatore Daga en fractievoorzitter Martin Stoelinga van Leefbaar Delft omdat zij hem onterecht zouden hebben beschuldigd van corruptie.

In mei 2005 zou Baljé tijdens een maaltijd in Daga’s pizzarestaurant subsidie hebben toegezegd, beweerde Daga, die het gesprek met de wethouder op video had vastgelegd. Toen bleek dat Daga de subsidie niet kreeg, uitte hij samen met Stoelinga de beschuldigingen tegen de wethouder en maakte hij het filmpje openbaar.

Het Openbaar Ministerie onderzocht de zaak en maakte in september 2005 bekend wegens gebrek aan bewijs niet over te gaan tot vervolging van de VVD’er.

Baljé legde na de beschuldigingen zijn functie neer. Sindsdien heeft hij naar eigen zeggen door de aantasting van zijn reputatie geen nieuwe baan gevonden. De oud-wethouder eist volledige genoegdoening, excuses van Stoelinga en Daga en een schadevergoeding van meer dan 600.000 euro. De rechter hoopt over enkele maanden uitspaak te doen in de zaak.

Zie ook:

» Pizza-affaire naar de rechter

Reageer op dit artikel