nieuws

Paniek na ‘clusterbom’ bij Swoopy

Fastfood

De schrik zit er nog goed in bij Arie Bakker van cafetaria Swoopy in Arnhem. Jongeren gooiden afgelopen weekend vuurwerk in de frituurpan van de zaak aan de Ketelstraat. Eigenaar Bakker spreekt over een clusterbom en uitbrekende paniek na de looiharde knallen.

Paniek na ‘clusterbom’ bij Swoopy

‘Ze hadden de spullen aan elkaar geknoopt als een soort clusterbom. Na de eerste knal vloog het tweede deel zo over mijn schouder de frituur in waar het ontplofte. Ik had nog geluk dat ik werk gewaarschuwd door de eerste knal. Ik kon me nog half omdraaien’, aldus Bakker in De Telegraaf.

Stomme kop
Bakker is nog steeds met stomheid geslagen over de uit de hand gelopen kwajongensstreek. Bakker: ‘Wie haalt het nou in zijn stomme kop om midden in een volle zaak vuurwerk te gooien? Er brak paniek uit, vrouwen begonnen te gillen en er waren ook nog eens veel kinderen bij’.

De politie is nog op zoek naar de twee jeugdige daders. De jongens sloegen afgelopen zaterdag toe, kort nadat Sinterklaas was aangekomen in Arnhem. Snackbareigenaar Arie Bakker kreeg bij de vuurwerkbom in de frituurpan vet van 172 graden in zijn gezicht.

Reageer op dit artikel