nieuws

Pak Marokkaanse jeugd keihard aan

Fastfood

De Marokkaans-Nederlandse Jamal Jaadan, eigenaar van een vestiging van Vork in Weesp, is het criminele gedrag van een groep Marokkaanse jongens spuugzat. Jaadan luidt de noodklok na diverse incidenten in zijn zaak en wil dat er keihard wordt opgetreden tegen de criminelen.

Pak Marokkaanse jeugd keihard aan

De Vork-exploitant stelt in De Telegraaf dat dertig criminele Marokkaanse jongeren Weesp teisteren, maar dat ‘politici uit het bloemetjestijdperk denken dat die gasten uiteindelijk wel weer met zachte dwang op het rechte pad geleid kunnen worden’.

‘Justitie, kabinet, politie: bescherm de samenleving tegen dit tuig. De Albert Heijn, de fotozaak, mijn snackbar. Het gaat maar door’, luidt de oproep van Jaadan in De Telegraaf.

Jaadan irriteert zich mateloos aan de incidenten en aan het feit dat er volgens hem te weinig wordt gedaan om de jongeren te stoppen. Zelf pakte hij één van de verdachten op en bracht hem naar het politiebureau.

Shoarma trakteren

‘Kom ik op het bureau met die jongen en zeggen ze dat ze geen tijd voor ons hebben. Later werd er een verklaring opgenomen op het bureau in Huizen. Maar de zaak is afgedaan. Gebrek aan bewijs’, klaagt Jaadan.

De cafetariahouder, die zelf meerdere malen slachtoffer is van inbraak, benadrukt dat overlast niet het grootste probleem is. Het gaat volgens Jaadan om crimineel gedrag wat aangepakt moet worden.

‘Het gaat om die criminelen en de uitstraling die zij hebben op de jongere jeugd. Zij zijn het die na een diefstal al hun Marokkaanse vriendjes op shoarma trakteren. Het geeft ze aanzien. Ze jatten makkelijk een paar duizend euro bij elkaar bij een kraak. Ik heb de ouders van de criminelen in de moskee gesproken: ze bevestigen het gewoon’, aldus Jaadan.

De politie laat in een reactie weten geen uitspraken te doen over problemen met specifieke etnische groepen.

Reageer op dit artikel