nieuws

Overnamekandidaten voor hamburgerketen Quick

Fastfood

Er zijn diverse gegadigden die de fastfoodketen Quick willen overnemen. Onder hen zij een aantal investeringsfondsen. De hamburgergigant moet tussen de 800 miljoen euro tot 1 miljard euro kosten, dat melden diverse Belgische kranten.

Overnamekandidaten voor hamburgerketen Quick

Een van de partijen is het Amerikaanse durfkapitaalfonds Kohlberg Kravis & Roberts (KKR) zo meldt het Belgische Express.

Ook een aantal andere investeringsfondsen zouden interesse hebben in de fastfoodketen. De Franse durfkapitalist CDC Capital Investissement kocht Quick ruim drie jaar geleden voor een bedrag van 730 miljoen euro.

De Franse groep maakte in januari bekend aan zakenbank Rothschild de opdracht gegeven te hebben de opties voor de fastfoodketen te onderzoeken.

Het formele verkoopproces is nog niet opgestart en ook een beursintroductie is nog niet geheel uitgesloten, maar toch zou de voorkeur worden gegeven aan een verkoop. Er wordt gepraat over een verkoopprijs van 800 miljoen euro tot 1 miljard euro.

Reageer op dit artikel