nieuws

Oud-bestuurslid IJsfrica Ad van der Zouw overleden

Fastfood

Oud-bestuurslid van IJsfrica, Ad van der Zouw is op 57-jarige leeftijd overleden. Hij vervulde jarenlang een belangrijke rol in de voorloper van wat nu de sector Fastfood en IJsbedrijven van KHN is.

Oud-bestuurslid IJsfrica Ad van der Zouw overleden

Met de zondag 12 augustus onverwacht aan een hartfalen overleden Van der Zouw is een opmerkelijk mens heengegaan. Recht op zijn doel afgaand, en geen blad voor mond nemend, ging hij als bestuurder conflicten niet uit de weg. Maar altijd in het belang van de cafetariabranche waaraan hij verknocht was.

Zo bekleedde hij, tot hij in 1999 afscheid nam, acht jaar een bestuursfunctie bij IJsfrica. Ook was hij begeleidend ondernemer bij de Stichting Hoger Rendement Cafetaria.

Als cafetariaondernemer was Van der Zouw al vroeg aangesloten bij de Stichting Erkende Cafetariabedrijven (Kwalitaria). Vooral de vakbekwaamheideisen die aan ondernemers werden gesteld waren hem heilig. Toen de onafhankelijke erkenningsregeling meer een samenwerkingsverband en cafetariaformule werd, keerde hij in 1993 met zijn cafetaria Railsnack in IJsselstein, Kwalitaria de rug toe.

De afgelopen jaren hield Van der Zouw zich bezig met advies en opleidingen, ondermeer bij de Stichting Opleiding Cafetaria Café die opleidingen verzorgt voor de bij FHC-formulebeheer aangesloten bedrijven.

Ad van der Zouw is vrijdag 17 augustus in zijn woonplaats IJsselstein begraven.

Reageer op dit artikel